I veckan går Mikrosystemfestivalen av stapeln i Jönköping och jag kommer tyvärr inte kunna gå. Det händer då och då att man missar saker man skulle vilja gå på, men denna gång känns det extra trist eftersom så många fantastiska forskare från hela världen kommer till Sverige för att prata om sådant jag brinner för. En av de som kommer dit är Eugene Nelson. Eugene är lite av en guru när det gäller kvalité- och värdeskapande inom vården och kommer bland annat prata om på vilka olika sätt man kan mäta förbättringsarbete i hälso och sjukvården. För att trösta mig själv för att jag missar detta så unnade jag mig att köpa hans bok “Value by Design: Developing Clinical Microsystems to Achieve Organizational Excellence”. Jag hoppas kunna återkomma med en recension om 7-10 arbetsdagar, lite beroende på Schenker. För er som befinner er i Jönköping så ser jag fram emot att följa era tankar och reflektioner via twitter och andra media!

Cat